Post Archives from the ‘kehidupan’ Category



Jadual Tambang Tren Kereta Api Senandung Langkawi Arau, Perlis

Posted on: March 21st, 2012 by
Comments Requested

- Continue reading the story "Jadual Tambang Tren Kereta Api Senandung Langkawi Arau, Perlis"

Banjir sekali lagi di rumah aku Taman Bukit Kayangan April 2011

Posted on: April 2nd, 2011 by
Comments Requested

Hari ni makan nasi banjir.Nasi kat pusat banjir mewah juga sbb dapat makan nasi tomato dgn ayam ros.Petang penat mencuci rumah aku kat Kangar yg baru surut dari banjir,sakit habis badan.Esok nak mengemas rumah pulak rasanya.Malam makan ikan lampam yg abah jala,memang sedap sebab segar lagi.Esok rasanya makan ikan besar yg abah pukat pulak.Dugaan banjir,rezeki ikan.Alhamdulillah. Sempena banjir, insafilah peringatan Allah dalam surah ar-Rum ayat 41: Maksudnya: Continue reading the story "Banjir sekali lagi di rumah aku Taman Bukit Kayangan April 2011"

Ikut janji Islam, bukan janji Melayu!

Posted on: January 30th, 2011 by
Comments Requested

Janji Melayu ni selalu disebut apabila seseorang itu marah kepada orang yang janji tapi tak tepati masa. Janji nak berjumpa pukul 9.00 pagi, tapi 9.45 pagi baru sampai. Hal ini disebabkan orang yang berjanji itu baru hendak bersiap tepat pada masa yang dia janjikan. Contohnya kena berjumpa pukul 9.00 pagi, tapi pukul 9.00 pagi inilah baru dia bangun, sarapan, mandi dan bertolak nak Continue reading the story "Ikut janji Islam, bukan janji Melayu!"

Pengalaman balik rumah dari UiTM sempena cuti pertengahan semester

Posted on: January 29th, 2011 by
Comments Requested

Semalam sebelum koko aku pi Oren, lauk yang biasa aku makan tak ada pulak, biarlah dulu tak payah beli lagi makan malam. Malam tu kawan-kawan ajak pi keluar makan, depa kata aku tak pernah keluar dengan depa, jadi apasalahnya sekali sekala keluar. Paan belanja makan Radix Chicken House dan belanja tambang teksi. Nak balik kami tak pesan kat pemandu teksi tu, kena telefon Continue reading the story "Pengalaman balik rumah dari UiTM sempena cuti pertengahan semester"

Catatan tahun baru 2010

Posted on: January 1st, 2010 by
2

Hari ini secara tidak sedar dan terlalu pantas sudah masuk tahun 2010. Rasa sekejap saja aku dah masuk 18 tahun. Jadi bolehlah tonton CD 18 SX. Hahaha.. lawak saja. Haram tetap haram walaupun 18 SX. Hari ini tak seronok langsung. Orang yang berhutang masih tak bayar walaupun dah minta banyak kali dan dia berjanji banyak kali. Drpd: Mohamad Afiza bin Hamzah

Tip lulus ujian komputer KPP untuk dapat lesen L dan lulus ujian (test) JPJ dan dapat lesen P untuk motosikal.

Posted on: June 5th, 2009 by
2

Tip lulus ujian komputer KPP untuk dapat lesen L dan lulus ujian (test) JPJ dan dapat lesen P untuk motosikal.

Hari ini aku lulus ujian JPJ. Alhamdulillah, aku mula-mula risau kat titi tu, takut jatuh atau tak cukup 7 saat. Nampaknya aku nak kongsi la pengalaman untuk lulus ujian komputer KPP dan test JPJ.

Lulus ujian komputer dan Continue reading the story "Tip lulus ujian komputer KPP untuk dapat lesen L dan lulus ujian (test) JPJ dan dapat lesen P untuk motosikal."