Post Archives from the ‘mohamadafiza’ Category



Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 3

Posted on: January 17th, 2012 by
1

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai isu NR UiTM Perlis.

1. Jalan sehala

2. Parking

3. Laluan berbumbung

Jalan sehala sudah diberitahu sebab apa dibuat. Jalan raya dalam UiTM sempit, pejalan kaki suka jalan makan jalan ke tengah dan kenderaan laju.Disebabkan laluan berbumbung tiada lagi, jalan sehala dicadangkan oleh UiTM Shah Alam.  Laluan pejalan kaki berbumbung diluluskan tetapi masih tak Continue reading the story "Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 3"

Senarai kedai buku yang menerima baucar 1 Malaysia

Posted on: January 11th, 2012 by
4

1. Kedai Popular 2. Kedai Hasani 3. MPH Bookstore 4. www.kedaibuku.com.my 5. Semua kedai buku dekat Malaysia, sila tanya kaunter kedai buku untuk kepastian. 6. Pustaka Union (Berhampiran pejabat Poslaju Kangar) 7.Anda juga boleh tukar dengan beg laptop,telefon bimbit,langganan majalah dan lain-lain lagi.(Klik di sini) 8. Kedai Alat Tulis QS Stationary (Berhampiran The Store Kangar, tingkat atas) 9. Pustaka Aman (Belakang Maybank Kangar) 10. Jujaya Stationary (dekat stesen bas Kangar - nak Continue reading the story "Senarai kedai buku yang menerima baucar 1 Malaysia"

Salah satu cara hantar SMS percuma dengan ADAcode

Posted on: January 11th, 2012 by
2

Cara pendaftaran percuma: Misscall 1800888232 dan tunggu SMS ADAcode dan password. Log in di http://login.adacode.my dan tukar password segera. Kalau tak boleh miscall,cuba miscall 01548406384. Miscall maksudnya anda call secara percuma dan end call atau tamatkan panggilan.Jika ada ada masalah tak dapat sms pendaftaran, sila komen no. telefon anda di bawah.No. Celcom mungkin ada masalah sedikit. Untuk Continue reading the story "Salah satu cara hantar SMS percuma dengan ADAcode"

Bukti Unique Click buat duit dengan Says

Posted on: January 9th, 2012 by
Comments Requested

Klik di sini untuk bermula macam saya buat!

Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 2

Posted on: January 5th, 2012 by
Comments Requested

-Pihak perpustakaan akan cuba untuk beroperasi sehingga pukul 11 malam -Wifi di kolej adalah mengggunakan Streamyx.Sekiranya ada masalah adalah berkaitan dengan Streamyx.Hal ini memakan masa untuk pihak TM datang membaiki kerosakan. Jika ada masalah WiFi yang berlarutan sila maklumkan kepada pihak USMB untuk tindakan lanjut. -Pihak UiTM bercadangan memanggil syarikat menyediakan internet lain dengan sedikit bayaran seperti RM1 sehari.Hal ini dapat mengatasi masalah kelembapan internet Continue reading the story "Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 2"

Delegasi Antarabangsa MPP Perlis ke China dan Hong Kong

Posted on: December 31st, 2011 by
Comments Requested

29/10/11

Aku tak ingat masa tapi yang penting tidur dekat UiTM Shah Alam.Kemudian pergi ke LCCT lapangan terbang dan berlepas ke Shenzhen,China

30/10/11 10.00PM Makan malam di Shen Zhen, China 11.45PM Habis makan malam 11.50PM Sampai hotel yang kononnya 5 bintang, tapi aku rasa macam 3 bintang. 31/10/11 5.45AM solat subuh 7.15AM sarapan Cuaca di sini sederhana.Penduduk pakai t-shirt biasa saja, kami plak yang Continue reading the story "Delegasi Antarabangsa MPP Perlis ke China dan Hong Kong"

ClampAV antivirus untuk blog

Posted on: December 27th, 2011 by
2

Nasib baik ada ClampAV boleh scan virus untuk blog aku yang di hack.

Blog aku di hack

Posted on: December 24th, 2011 by
Comments Requested

Tak guna betul hackers Bangla ni, dah la sesetengah menyemak kat Malaysia, kat blog aku pun dia menyemak.  ni,tak pasal-pasal akaun hosting aku kena suspended dan blacklist.Nasib baik Sepaku Hosting tukar ke server lain.Terpaksa aku edit password dekat database SQL.

Penjelasan isu-isu UiTM Perlis 2011

Posted on: December 24th, 2011 by
Comments Requested

Berikut adalah beberapa isu-isu UiTM Perlis 2011 serta penjelasan mengikut peribadi aku, kemungkinan ada salah dan silap jadi aku tidak pos di blog MPP UiTM Perlis

Aircond di blok C dan E tidak berfungsi lagi sebab ada wayar yang tak boleh sambung.InsyaAllah semester depan/tahun depan boleh guna aircond.

Oren tidak jadi dirobohkan kerana Lemon tidak cukup menampung semua pelajar Continue reading the story "Penjelasan isu-isu UiTM Perlis 2011"

Buat duit dengan menjual top up dengan percuma tanpa yuran pendaftaran

Posted on: September 1st, 2011 by
Comments Requested

Buat duit dengan menjual top up dengan percuma tanpa yuran pendaftaran

Langkah-langkah:

1. Daftar percuma akaun Prepaid4u. 2. Masukkan modal ke dalam akaun anda. 3. Mula top up.

Cara berfungsi:

Apabila anda mendaftar anda akan mempunyai akaun dengan baki RM0. Oleh itu, jika anda ingin top up, anda perlu masukkan modal ke dalam akaun tersebut. Kemudian anda hantar sms untuk top up masuk. Contoh: 1. Anda menambah modal ke dalam akaun Continue reading the story "Buat duit dengan menjual top up dengan percuma tanpa yuran pendaftaran"