Post Archives from the ‘mohamadafiza’ Category



Panduan pendaftaran pelajar baru UiTM

Posted on: May 20th, 2011 by
3

Ini artikel tahun lepas. Aku nak cerita sikit walaupun sebenarnya panjang mengenai kehidupan di UiTM Arau, Perlis ni. Ada banyak lagi sebenarnya nak cerita, tapi ni baru sikit saja. Nanti kalau rajin aku tambah la. Jadual kuliah   Bangun ke kelas awal macam pi sekolah tapi paling awal pun kelas pukul 8pg.Jadual kelas bukannya direct terus, ada juga kosong, contohnya ada kelas yg mula Continue reading the story "Panduan pendaftaran pelajar baru UiTM"

Banjir sekali lagi di rumah aku Taman Bukit Kayangan April 2011

Posted on: April 2nd, 2011 by
Comments Requested

Hari ni makan nasi banjir.Nasi kat pusat banjir mewah juga sbb dapat makan nasi tomato dgn ayam ros.Petang penat mencuci rumah aku kat Kangar yg baru surut dari banjir,sakit habis badan.Esok nak mengemas rumah pulak rasanya.Malam makan ikan lampam yg abah jala,memang sedap sebab segar lagi.Esok rasanya makan ikan besar yg abah pukat pulak.Dugaan banjir,rezeki ikan.Alhamdulillah. Sempena banjir, insafilah peringatan Allah dalam surah ar-Rum ayat 41: Maksudnya: Continue reading the story "Banjir sekali lagi di rumah aku Taman Bukit Kayangan April 2011"

Aku letak jawatan sebagai MPP?

Posted on: April 1st, 2011 by
Comments Requested

Aku letak jawatan sebagai MPP? Klik more... untuk baca lebih lanjut

Suka saya undilah saya! Tak suka saya pangkahlah saya!

Posted on: February 20th, 2011 by
Comments Requested

SUKA SAYA UNDILAH SAYA! TAK SUKA SAYA PANGKAHLAH SAYA!  CALON MPP 2011/2012 UiTM ARAU, PERLIS ...MOHAMAD AFIZA BIN HAMZAH FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN MATEMATIK DIPLOMA SAINS KOMPUTER (CS110/2) "MPP PENYAMBUNG LIDAH MAHASISWA"

https://3932392614354717864-a-pja-my-s-sites.googlegroups.com/a/pja.my/laman-web-mohamad-afiza-bin-hamzah/laman-utama/poster6_150x150_p1.jpg?attachauth=ANoY7codRXizUYja_zjPlkh78YoQm6PYi_CGalkJkAvSLiQXjUORvymHirVyLl-Ne5W3eaQx4k3_kQGYQc1ubu_XrZaFU6Xr1ZPotziLVYLr65bxkujRrenDXfh22-Yb_XluPkU1fNOWYs244yef-yejr038_sxiR9g-63ib1AHG_h335LZLLcOFLAQqoAFEOrKL_Dt7shAcA9mCEGzQxwmQiXWGLLm6I_w4kdmEJ96CMCZn7FyHcDynhuSiR_VyKgJql13aksn6&attredirects=0

Manifesto (update)

Ikut janji Islam, bukan janji Melayu!

Posted on: January 30th, 2011 by
Comments Requested

Janji Melayu ni selalu disebut apabila seseorang itu marah kepada orang yang janji tapi tak tepati masa. Janji nak berjumpa pukul 9.00 pagi, tapi 9.45 pagi baru sampai. Hal ini disebabkan orang yang berjanji itu baru hendak bersiap tepat pada masa yang dia janjikan. Contohnya kena berjumpa pukul 9.00 pagi, tapi pukul 9.00 pagi inilah baru dia bangun, sarapan, mandi dan bertolak nak Continue reading the story "Ikut janji Islam, bukan janji Melayu!"

Pengalaman balik rumah dari UiTM sempena cuti pertengahan semester

Posted on: January 29th, 2011 by
Comments Requested

Semalam sebelum koko aku pi Oren, lauk yang biasa aku makan tak ada pulak, biarlah dulu tak payah beli lagi makan malam. Malam tu kawan-kawan ajak pi keluar makan, depa kata aku tak pernah keluar dengan depa, jadi apasalahnya sekali sekala keluar. Paan belanja makan Radix Chicken House dan belanja tambang teksi. Nak balik kami tak pesan kat pemandu teksi tu, kena telefon Continue reading the story "Pengalaman balik rumah dari UiTM sempena cuti pertengahan semester"

Alternatif kpd Turbo C++ 4.5 utk 64 bit

Posted on: January 11th, 2011 by
Comments Requested

Sebenarnya Turbo C++ 4.5 tak boleh install untuk 64 bit. Jadi, gunalah Dev C++. Ada sedikit perbezaan dalam menulis program menggunakan Dev C++. Download di sini: http://www.mediafire.com/?191hpnachqhmpa5 Di bawah ini cara menggunakan Dev C++: #include<iostream> #include<string> using namespace std; int main() { //Kod program di sini system("PAUSE"); return EXIT_SUCCESS; } //Function di sini Sila lihat contoh program ini: Turbo C++: http://paste.pja.my/23 Dev C++: http://paste.pja.my/21 Category: M utk Continue reading the story "Alternatif kpd Turbo C++ 4.5 utk 64 bit"

Lagu UiTM terkini: Wawasan Setia Warga UiTM

Posted on: September 28th, 2010 by
Comments Requested

Lagu UiTM terkini: Wawasan Setia Warga UiTM Klik di sini untuk muat turun! Bersatu kita warga UiTM Kita bangsa perkasa Taat dan setiaku untuk negara Penuh semangat waja Kita...jangan mudah terlupa pengorbanan, perjuangan anak bangsa Kita...jangan mudah terleka kemajuan,keamanan yang ada Kita...berterima kasih pada pemimpin-pemimpin negara Kita… rasa penuh bersyukur kerahmatan, kemuliaan darinya Kamilah pendokong, pewaris bangsa Kamilah pendaulat, bangsa Malaysia Kamilah warga berwawasan Untuk Negaraku. Komposer: Sahar Sa’di Hashim Lirik: Dato’ Prof. Dr. Ahmad. Hj. Zainuddin

Lagu pengantin baru

Posted on: September 18th, 2010 by
Comments Requested

Klik di sini untuk muat turun koleksi lagu pengantin baru.