Post Archives from the ‘mohamadafiza’ Category



Download Pokemon Never Black & White (GBA)

Posted on: September 15th, 2010 by
1

  1. Sign in/up Esnip account.
  2. Download Pokemon Never Black & White (GBA)
  3. Visual Boy Advance
  4. Open Visual Boy Advance, then go to Options, then go to Emulator then Save type pick Flash 128k, then the white screen won't be there any more.
Click here to download: Pokemon_Never_BW_poke-mega.org.zip ------------------------------------ Churpchurp ------------------------------------

Majlis Penutup Ihya’ Ramadhan UiTM Arau,Perlis

Posted on: August 28th, 2010 by
Comments Requested

Sejak Asar tadi duk kat masjid.Ada majlis khatam Al-Quran.La ni,baru habis majlis penutup Ihya' Ramadhan.Penutup dgn acara memotong pulut kuning.Pengacara majlis memang banyak buat lawak la,hahaha.

Senarai check list nak pergi UiTM

Posted on: June 23rd, 2010 by
Comments Requested

“Barangsiapa membaca surah An-Nas, Surah Al-Falaq dan Surah Al-Ikhlas tiga kali setiap pagi dan petang hari, maka itu (tiga surat tersebut) cukup baginya dari segala sesuatu.” [ HR. Abu Daud 4/322, At-Tirmidzi ]

Ibnu Abbas r.a. berkata, "Penduduk Yaman pergi haji dan mereka tidak menyiapkan bekal apa pun untuk perjalanan mereka. Bahkan, mereka berkata, 'Kita semua bertawakal kepada Allah.' Apabila mereka telah tiba di Mekah, Continue reading the story "Senarai check list nak pergi UiTM"

WP-o-Matic cron job is running but nothing happen

Posted on: June 22nd, 2010 by
3

This cron job not work when paste at browser or use cpanel cron job cron.php?code= Only when fetch manually, cron job works. Solution: In wpomatic.php I changed line 447 $campaigns = $this->getCampaigns('unparsed=1'); to this $campaigns = $this->getCampaigns();

Qasar solat semasa sambung belajar

Posted on: May 27th, 2010 by
Comments Requested

Aku lahir di Perlis, tetapi menetap di Pulau Pinang. Aku akan sambung belajar di Perlis. Maka aku akan qasar/pendekkan solat menjadi dua rakaat (kecuali solat Maghrib). Hal ini disebabkan aku bukannya ingin menetap di Perlis. Tempat aku menetap adalah di Pulau Pinang. Selepas habis belajar tiga tahun aku akan kembali ke tempat aku menetap. Kesimpulannya, aku adalah musafir selama tiga tahun belajar Perlis Continue reading the story "Qasar solat semasa sambung belajar"

Tip memandu kereta untuk dapat lesen kereta P

Posted on: May 21st, 2010 by
10

Aku tak tahu langsung nak pandu kereta. Walaupun selalu naik kereta, tak pernah perhati atau ambil tahu tentang kereta. Mula-mula aku daftar di sekolah memandu RM550 untuk ambil lesen kereta. Aku tambah kelas sebab sudah ada lesen motosikal L dan P. Dengar ceramah dan lepas itu bagi gambar dan buat lesen kereta L yang tak boleh guna. Kalau lesen L motosikal boleh memndu Continue reading the story "Tip memandu kereta untuk dapat lesen kereta P"

Kerjaya dalam bidang Sains Komputer

Posted on: May 17th, 2010 by
1

Semuanya diterjemahkan dalam bentuk gambar. Bacalah kerjaya sains komputer  (computer science) ini: Maklumat lanjut sila Like http://www.facebook.com/sainskomputer . Klik pada Photos dan Discussion untuk maklumat.

Cara hack dan dapatkan password Facebook

Posted on: May 16th, 2010 by
118

Perlukah aku ajar orang buat benda ini? Begitu mudah aku boleh dapatkan email dan password Facebook orang Malaysia. Setiap minggu mesti dapat punya email dan password. Tapi, untuk apa aku guna password mereka? Aku lihat password mereka kebanyakan daripada nombor Maykad, tarikh lahir dan abc123 serta ada yang sama macam alamat emel.

Sebab itu kita lihat di TV ada orang hilang duit Continue reading the story "Cara hack dan dapatkan password Facebook"

Tawaran Diploma Sains Komputer

Posted on: May 1st, 2010 by
1

Semak upu di sini: http://www.simurl.com/upu2010 TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut: KOD PROGRAM : E2810 NAMA PROGRAM : DIPLOMA SAINS KOMPUTER IPTA : UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM) URL SURAT TAWARAN : http://istudent.uitm.edu.my/intake
Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program Continue reading the story "Tawaran Diploma Sains Komputer"

Free Google AdWords promotional code coupons 2010

Posted on: April 29th, 2010 by
Comments Requested

Please comment to get it.  RM100. New account only. Montage!