Post Archives from the ‘universiti’ Category



Kolej asrama bilik single

Posted on: April 9th, 2012 by
Comments Requested

Sepanjang aku jadi MPP, antara kelebihan yang aku dapat adalah bilik single dimana aku tinggal berseorangan di dalam bilik ini. Sudah dua semester aku dalam bilik yang mempunyai meja studi, lampu studi, katil, tilam dan dua almari. Sangat selesa, tiada orang ganggu kecuali orang jual burger malam-malam dan jiran sebelah yang pasang lagu kuat-kuat. Tak tahulah semester akan dapat lagi atau tak sebab dah tak Continue reading the story "Kolej asrama bilik single"

Jadual Waktu Final Exam Mac 2012 Diploma Sains Komputer CS110

Posted on: February 21st, 2012 by
Comments Requested

Jadual Waktu Final Exam Mac 2012 Diploma Sains Komputer CS110

Jadual Waktu Final Exam Mac 2012 Diploma Sains Komputer CS110

Jadual aku: CSC204 - 14/3/12 - Rabu - Petang CSC248 - 16/3/12 - Jumaat - Pagi MGT162 - 20/3/12 - Isnin - Pagi ITS232 - 23/3/12 - Jumaat - Pagi MAT233 - 28/3/12 - Continue reading the story "Jadual Waktu Final Exam Mac 2012 Diploma Sains Komputer CS110"

Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 3

Posted on: January 17th, 2012 by
1

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai isu NR UiTM Perlis.

1. Jalan sehala

2. Parking

3. Laluan berbumbung

Jalan sehala sudah diberitahu sebab apa dibuat. Jalan raya dalam UiTM sempit, pejalan kaki suka jalan makan jalan ke tengah dan kenderaan laju.Disebabkan laluan berbumbung tiada lagi, jalan sehala dicadangkan oleh UiTM Shah Alam.  Laluan pejalan kaki berbumbung diluluskan tetapi masih tak Continue reading the story "Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 3"

Senarai kedai buku yang menerima baucar 1 Malaysia

Posted on: January 11th, 2012 by
4

1. Kedai Popular 2. Kedai Hasani 3. MPH Bookstore 4. www.kedaibuku.com.my 5. Semua kedai buku dekat Malaysia, sila tanya kaunter kedai buku untuk kepastian. 6. Pustaka Union (Berhampiran pejabat Poslaju Kangar) 7.Anda juga boleh tukar dengan beg laptop,telefon bimbit,langganan majalah dan lain-lain lagi.(Klik di sini) 8. Kedai Alat Tulis QS Stationary (Berhampiran The Store Kangar, tingkat atas) 9. Pustaka Aman (Belakang Maybank Kangar) 10. Jujaya Stationary (dekat stesen bas Kangar - nak Continue reading the story "Senarai kedai buku yang menerima baucar 1 Malaysia"

Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 2

Posted on: January 5th, 2012 by
Comments Requested

-Pihak perpustakaan akan cuba untuk beroperasi sehingga pukul 11 malam -Wifi di kolej adalah mengggunakan Streamyx.Sekiranya ada masalah adalah berkaitan dengan Streamyx.Hal ini memakan masa untuk pihak TM datang membaiki kerosakan. Jika ada masalah WiFi yang berlarutan sila maklumkan kepada pihak USMB untuk tindakan lanjut. -Pihak UiTM bercadangan memanggil syarikat menyediakan internet lain dengan sedikit bayaran seperti RM1 sehari.Hal ini dapat mengatasi masalah kelembapan internet Continue reading the story "Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 2"

Delegasi Antarabangsa MPP Perlis ke China dan Hong Kong

Posted on: December 31st, 2011 by
Comments Requested

29/10/11

Aku tak ingat masa tapi yang penting tidur dekat UiTM Shah Alam.Kemudian pergi ke LCCT lapangan terbang dan berlepas ke Shenzhen,China

30/10/11 10.00PM Makan malam di Shen Zhen, China 11.45PM Habis makan malam 11.50PM Sampai hotel yang kononnya 5 bintang, tapi aku rasa macam 3 bintang. 31/10/11 5.45AM solat subuh 7.15AM sarapan Cuaca di sini sederhana.Penduduk pakai t-shirt biasa saja, kami plak yang Continue reading the story "Delegasi Antarabangsa MPP Perlis ke China dan Hong Kong"

Penjelasan isu-isu UiTM Perlis 2011

Posted on: December 24th, 2011 by
Comments Requested

Berikut adalah beberapa isu-isu UiTM Perlis 2011 serta penjelasan mengikut peribadi aku, kemungkinan ada salah dan silap jadi aku tidak pos di blog MPP UiTM Perlis

Aircond di blok C dan E tidak berfungsi lagi sebab ada wayar yang tak boleh sambung.InsyaAllah semester depan/tahun depan boleh guna aircond.

Oren tidak jadi dirobohkan kerana Lemon tidak cukup menampung semua pelajar Continue reading the story "Penjelasan isu-isu UiTM Perlis 2011"

Panduan pendaftaran pelajar baru UiTM

Posted on: May 20th, 2011 by
3

Ini artikel tahun lepas. Aku nak cerita sikit walaupun sebenarnya panjang mengenai kehidupan di UiTM Arau, Perlis ni. Ada banyak lagi sebenarnya nak cerita, tapi ni baru sikit saja. Nanti kalau rajin aku tambah la. Jadual kuliah   Bangun ke kelas awal macam pi sekolah tapi paling awal pun kelas pukul 8pg.Jadual kelas bukannya direct terus, ada juga kosong, contohnya ada kelas yg mula Continue reading the story "Panduan pendaftaran pelajar baru UiTM"

Aku letak jawatan sebagai MPP?

Posted on: April 1st, 2011 by
Comments Requested

Aku letak jawatan sebagai MPP? Klik more... untuk baca lebih lanjut

Suka saya undilah saya! Tak suka saya pangkahlah saya!

Posted on: February 20th, 2011 by
Comments Requested

SUKA SAYA UNDILAH SAYA! TAK SUKA SAYA PANGKAHLAH SAYA!  CALON MPP 2011/2012 UiTM ARAU, PERLIS ...MOHAMAD AFIZA BIN HAMZAH FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN MATEMATIK DIPLOMA SAINS KOMPUTER (CS110/2) "MPP PENYAMBUNG LIDAH MAHASISWA"

https://3932392614354717864-a-pja-my-s-sites.googlegroups.com/a/pja.my/laman-web-mohamad-afiza-bin-hamzah/laman-utama/poster6_150x150_p1.jpg?attachauth=ANoY7codRXizUYja_zjPlkh78YoQm6PYi_CGalkJkAvSLiQXjUORvymHirVyLl-Ne5W3eaQx4k3_kQGYQc1ubu_XrZaFU6Xr1ZPotziLVYLr65bxkujRrenDXfh22-Yb_XluPkU1fNOWYs244yef-yejr038_sxiR9g-63ib1AHG_h335LZLLcOFLAQqoAFEOrKL_Dt7shAcA9mCEGzQxwmQiXWGLLm6I_w4kdmEJ96CMCZn7FyHcDynhuSiR_VyKgJql13aksn6&attredirects=0

Manifesto (update)