Posted on

Penjelasan Isu UiTM Perlis bahagian 2

-Pihak perpustakaan akan cuba untuk beroperasi sehingga pukul 11 malam

-Wifi di kolej adalah mengggunakan Streamyx.Sekiranya ada masalah adalah berkaitan dengan Streamyx.Hal ini memakan masa untuk pihak TM datang membaiki kerosakan. Jika ada masalah WiFi yang berlarutan sila maklumkan kepada pihak USMB untuk tindakan lanjut.

-Pihak UiTM bercadangan memanggil syarikat menyediakan internet lain dengan sedikit bayaran seperti RM1 sehari.Hal ini dapat mengatasi masalah kelembapan internet di mana semua orang mempunyai akses percuma untuk download movie, streaming video dan sebagainya yang menyebabkan trafik lembap.

-Bas ke stesen bas Kangar akan disediakan mengikut permintaan ramai pada setiap cuti.Sila gunakan kemudahan ini dan beritahu rakan-rakan yang lain.Masa bertolak sukar untuk diubah kerana bilangan bas UiTM yang terhad.

-Pihak UiTM Perlis baru menerima baucar bernilai 2juta utk diberikan kpd pelajar.Pada minggu ini pihak UiTM membangunkan sistem pengagihan baucar supaya pelajar tidak menerima lebih daripada sekali & utk mengelakkan kesesakan menuntut baucar.InsyaAllah mulai Isnin minggu depan pengagihan baucar secara BERPERINGKAT akan dilaksanakan & boleh dituntut di pejabat bendahari.Sila ambil perhatian & BACA NOTIS yg akan disebarkan pada minggu ini di papan2 kenyataan. :]
SILA BACA SYARAT2 tuntutan baucar & maklumat lanjut mengenai baucar di laman web KPT atau download di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *