Download Pokemon Never Black & White (GBA)

Posted on: September 15th, 2010 by
1

  1. Sign in/up Esnip account.
  2. Download Pokemon Never Black & White (GBA)
  3. Visual Boy Advance
  4. Open Visual Boy Advance, then go to Options, then go to Emulator then Save type pick Flash 128k, then the white screen won’t be there any more.

Click here to download: Pokemon_Never_BW_poke-mega.org.zip

————————————

Churpchurp

————————————


Majlis Penutup Ihya’ Ramadhan UiTM Arau,Perlis

Posted on: August 28th, 2010 by
Comments Requested

Sejak Asar tadi duk kat masjid.Ada majlis khatam Al-Quran.La ni,baru habis majlis penutup Ihya’ Ramadhan.Penutup dgn acara memotong pulut kuning.Pengacara majlis memang banyak buat lawak la,hahaha.


Senarai check list nak pergi UiTM

Posted on: June 23rd, 2010 by
Comments Requested

“Barangsiapa membaca surah An-Nas, Surah Al-Falaq dan Surah Al-Ikhlas tiga kali setiap pagi dan petang hari, maka itu (tiga surat tersebut) cukup baginya dari segala sesuatu.”
[ HR. Abu Daud 4/322, At-Tirmidzi ]

Ibnu Abbas r.a. berkata, “Penduduk Yaman pergi haji dan mereka tidak menyiapkan bekal apa pun untuk perjalanan mereka. Bahkan, mereka berkata, ‘Kita semua bertawakal kepada Allah.’ Apabila mereka telah tiba di Mekah, mereka meminta-minta kepada orang banyak. Kemudian Allah menurunkan ayat  (al-Baqarah: 197) yang berbunyi, ‘Berbekallah, dan sesungguhnya sebaik-baik bekal adalah takwa.'”


WP-o-Matic cron job is running but nothing happen

Posted on: June 22nd, 2010 by
3

This cron job not work when paste at browser or use cpanel cron job
cron.php?code=
Only when fetch manually, cron job works.
Solution:
In wpomatic.php I changed line 447
$campaigns = $this->getCampaigns('unparsed=1');
to this
$campaigns = $this->getCampaigns();


Qasar solat semasa sambung belajar

Posted on: May 27th, 2010 by
Comments Requested

Aku lahir di Perlis, tetapi menetap di Pulau Pinang. Aku akan sambung belajar di Perlis. Maka aku akan qasar/pendekkan solat menjadi dua rakaat (kecuali solat Maghrib). Hal ini disebabkan aku bukannya ingin menetap di Perlis. Tempat aku menetap adalah di Pulau Pinang. Selepas habis belajar tiga tahun aku akan kembali ke tempat aku menetap. Kesimpulannya, aku adalah musafir selama tiga tahun belajar Perlis dan aku qasar/pendekkan solat  menjadi dua rakaat (kecuali magrib).

Ini adalah dalil-dalilnya:

Miswar bin Makhramah berkata – Kami bermukim dengan Sa’ad radiallahu-anhu di salah satu desa di wilayah Syam selama 40 hari dan selama itu Sa’ad tetap mengqasarkan solat sementara kami menyempurnakannya.

Berkata Nafi’ – Abdullah ibnu Umar radiallahu-anhu bermukim di Azerbeijan selama 6 bulan dan tetap bersolat 2 raka’at qasar (kecuali Maghrib) kerana tertahan oleh iklim bersalji ketika memasuki kota tersebut.
[Read the full story …]


Tip memandu kereta untuk dapat lesen kereta P

Posted on: May 21st, 2010 by
10

Aku tak tahu langsung nak pandu kereta. Walaupun selalu naik kereta, tak pernah perhati atau ambil tahu tentang kereta. Mula-mula aku daftar di sekolah memandu RM550 untuk ambil lesen kereta. Aku tambah kelas sebab sudah ada lesen motosikal L dan P. Dengar ceramah dan lepas itu bagi gambar dan buat lesen kereta L yang tak boleh guna. Kalau lesen L motosikal boleh memndu seorang diri, tetapi Lesen L kereta mesti ada orang yang diberi kuasa untuk mengajar.

[Read the full story …]


Kerjaya dalam bidang Sains Komputer

Posted on: May 17th, 2010 by
1

Semuanya diterjemahkan dalam bentuk gambar. Bacalah kerjaya sains komputer  (computer science) ini:

Maklumat lanjut sila Like http://www.facebook.com/sainskomputer . Klik pada Photos dan Discussion untuk maklumat.


Cara hack dan dapatkan password Facebook

Posted on: May 16th, 2010 by
118

Perlukah aku ajar orang buat benda ini? Begitu mudah aku boleh dapatkan email dan password Facebook orang Malaysia. Setiap minggu mesti dapat punya email dan password. Tapi, untuk apa aku guna password mereka? Aku lihat password mereka kebanyakan daripada nombor Maykad, tarikh lahir dan abc123 serta ada yang sama macam alamat emel.

Sebab itu kita lihat di TV ada orang hilang duit dalam akaun bank disebabkan ada orang tahu username dan password. Rasanya tak perlu ajarlah, cuma nak pesan supaya apabila terima emel suruh update/kemaskini atau apa-apa sahaja sebab,  janganlah buat seperti yang disuruh. Jangan log in/daftar masuk/sign in melalui emel. Sebaiknya taip sendiri alamat laman web tersebut. Sekali lagi, jangan log in melalui emel walaupun emel yang anda dapat itu daripada Facebook sendiri sebab itu adalah emel palsu menggunakan nama Facebook.

Sebenarnya nak tau password Yahoo pun boleh, semuanya senang saja, tapi aku tak ada kepentingan nak buat benda itu.

Kepada senarai di bawah, sila update password anda:

P/S: Senarai ini hanya 1% sahaja. Ada banyak lagi password lain.Rasanya dah tukar password sebab ramai yang dah try log in.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: shuhadazakaria@gmail.com
Password: bismillah
IP Address: 218.208.91.234
Date Submitted: May 6, 2010, 5:08 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: wani89_princess@yahoo.com
Password: shaz5766
IP Address: 203.82.66.202
Date Submitted: May 6, 2010, 11:07 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: kanon_wakashima@yahoo.com
Password: kakaksitinurhawa
IP Address: 203.82.80.11
Date Submitted: May 7, 2010, 10:37 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: kpop_fanz@yahoo.com
Password: betulkai1
IP Address: 203.82.80.11
Date Submitted: May 7, 2010, 10:38 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: kpop_fanz@yahoo.com
Password: betlkeni1
IP Address: 203.82.80.11
Date Submitted: May 7, 2010, 10:43 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: mavarindu@yahoo.com
Password: 123456abc
IP Address: 203.82.81.98
Date Submitted: May 9, 2010, 10:04 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: shuhadazakaria@gmail.com
Password: bismillah
IP Address: 218.208.91.234
Date Submitted: May 13, 2010, 3:19 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: janengshiqi@hotmail.com
Password: janeiswendy
IP Address: 118.100.60.112
Date Submitted: May 14, 2010, 3:17 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: anwar.akrho@yahoo.com
Password: akp1973
IP Address: 121.121.8.138
Date Submitted: May 15, 2010, 8:35 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: acdd4007@yahoo.com
Password: bertillaclare
IP Address: 118.101.92.252
Date Submitted: May 17, 2010, 6:36 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: bluestar_1326@yahoo.co.uk
Password: yp1326
IP Address: 203.82.81.55
Date Submitted: May 18, 2010, 12:57 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: abudzar99@hotmail.com
Password: abu2441
IP Address: 118.100.52.244
Date Submitted: May 18, 2010, 3:02 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: ruiyi5935@hotmail.com
Password: 493378494
IP Address: 60.51.41.106
Date Submitted: May 18, 2010, 5:01 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: mahakarya_qaseh@yahoo.com
Password: qaseh123
IP Address: 203.82.81.37
Date Submitted: May 19, 2010, 9:23 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: detektif_hazmi@yahoo.com
Password: modenaskriss
IP Address: 203.82.80.66
Date Submitted: May 20, 2010, 7:57 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: amandasyas95@hotmail.com
Password: syasloveyou
IP Address: 218.208.91.130
Date Submitted: May 20, 2010, 3:46 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: badrul_1993@yahoo.com
Password: 28011993
IP Address: 203.82.94.14
Date Submitted: May 20, 2010, 7:35 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: an.sq95@hotmail.com
Password: lolipop95
IP Address: 60.50.73.91
Date Submitted: May 21, 2010, 6:42 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: kisdar89@ymail.com
Password: 890202ha
IP Address: 121.121.189.152
Date Submitted: May 22, 2010, 12:55 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: ghostkilla_97@hotmail.com
Password: greenday
IP Address: 115.135.44.108
Date Submitted: May 22, 2010, 7:32 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: ezreenbaby@gmail.com
Password: 123456789q
IP Address: 115.133.38.79
Date Submitted: May 23, 2010, 9:47 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: rodziah mohd@gmail.com
Password: 15011964
IP Address: 218.208.91.235
Date Submitted: May 23, 2010, 1:18 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: sherreen77@gmail.com
Password: 507507
IP Address: 60.53.107.3
Date Submitted: May 23, 2010, 5:59 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: clingy@hotmail.com
Password: 3966500
IP Address: 60.50.69.166
Date Submitted: May 24, 2010, 10:25 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: quahpl@hotmail.com
Password: 5304240
IP Address: 118.100.128.128
Date Submitted: May 24, 2010, 11:49 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: fiqslumber_scorpio@yahoo.com
Password: syafiq1911
IP Address: 175.144.245.212
Date Submitted: May 24, 2010, 4:02 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: girlzz.choco@gmail.com
Password: fiqa1994
IP Address: 118.100.183.202
Date Submitted: May 24, 2010, 8:57 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: niniey_xoxogugurlz@yahoo.com
Password: niniey910828
IP Address: 115.133.218.158
Date Submitted: May 24, 2010, 9:42 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: dhshaharuddin@yahoo.com
Password: smkpg2
IP Address: 115.132.255.47
Date Submitted: May 26, 2010, 7:58 pm
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Email: jordanlovenewkids@yahoo.com
Password: boyband
IP Address: 203.82.66.206
Date Submitted: June 6, 2010, 6:26 am
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

————————————
Here is how to get sponsored to travel London during the Olympics
http://mohamadafiza.says.com/recommendations/samsung-olympics
————————————
————————————


Tawaran Diploma Sains Komputer

Posted on: May 1st, 2010 by
1

Semak upu di sini:

http://www.simurl.com/upu2010
TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD PROGRAM : E2810
NAMA PROGRAM : DIPLOMA SAINS KOMPUTER
IPTA : UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM)
URL SURAT TAWARAN : http://istudent.uitm.edu.my/intake

Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:
Program: (CS110) Sepenuh Masa
DIPLOMA SAINS KOMPUTER
FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN MATEMATIK
Kampus: R – UiTM Kampus Arau

Pelbagai maklumat dan peluang kerjaya dibincangkan di discussion dan photos, hanya di sini.


Free Google AdWords promotional code coupons 2010

Posted on: April 29th, 2010 by
Comments Requested

Please comment to get it.  RM100. New account only.

Montage!