Posted on

Adakah Faizul Ridzuan penipu ? Far Capital scammer ?

Kalau baca dari forum Lowyat macam-macam orang kata Faizul Ridzuan scammer atau Far Capital tipu. Tapi apa sebab orang kata Faizul scammer macam tu?

Beliau manusia biasa ada lakukan kesilapan lampau di mana pada 2015, sebanyak 20 unit rumah Selayang Star City terbengkalai. Faizul Ridzuan atau Far Capital tersilap beli rumah yang Housing Development Act (HDA) tidak ada, yang mana tidak melindungi pembeli jika rumah terbengkalai, maka Faizul Ridzuan bayarkan kepada client Far Capital tersebut bayaran bulanan mereka yang tidak mampu. Selesai masalah dan Far Capital tidak mengulangi lagi kesilapan lampau tersebut di masa depan, malah siap tolong bayar bulan-bulan lagi kepada mereka. 20 unit ini adalah kurang dari 1% kegagalan, berbanding kejayaan jumlah lebih 2000 unit sudah dibeli oleh client Far Capital.

Seterusnya, Faizul Ridzuan atau Far Capital tersilap beli sedikit rumah sebanyak 18 unit yang tiada Joint Management Body (JMB) atau Badan Pengurusan Bersama. JMB ni penting bagi Far Capital sebab nak dapat hak majoriti untuk buat keputusan pada blok bangunan macam nak renovate dan sebagainya. Tapi customer Far Capital tidak rugi, masih breakeven walaupun tak ada JMB. Sejak dari itu mereka tidak beli lagi rumah pukal kurang atau bawah 20 unit.

Faizul Ridzuan sudah mempunyai 15 tahun pengalaman dalam hartanah sekarang, sudah tentu kita tak perlu susah-susah ambil risiko belajar dari sifu hartanah yang tak tolong belikan rumah secara diskaun melalui borong.

Beli borong ibarat macam peniaga barang, pakat ramai-ramai peniaga himpun modal beli borong untuk dapat harga murah.

Rumah pun boleh beli borong? Ya, tapi tak ada di Malaysia yang berjaya tiru seperti Faizul Ridzuan, sebab dia akan deposit 1 juta kepada developer atau pemaju untuk booking semua rumah borong itu kepada client Far Capital supaya dapat beli dengan diskaun. Beza beli walk in dekat showroom berbanding beli borong, harga dah tentu tak sama.

Faizul Ridzuan ini juga penulis buku, pernah masuk TV dan surat khabar. Pernah juga berbincang di office dengan pemimpin politik dan perdana menteri Malaysia dari zaman Najib Razak hingga ke Muhyiddin Yassin. Setiap client Far Capital juga boleh jumpa Faizul Ridzuan dalam Zoom 3 kali seminggu dan masing-masih ada no. phone Faizul Ridzuan jika apa-apa masalah.

Selain itu jika jadi client Far Capital, Faizul Ridzuan bagi jaminan wang dikembalikan, maka tiada apa-apa kerugian menjadi client Far Capital. Kesilapan-kesilapan dahulu sudah tentu mereka tak nak ulang, dan dapatlah anda Faizul Ridzuan sekarang yang berpengalaman jika nak banding dengan kita yang baru nak mula. Di manakah logiknya orang yang kata Faizul tipu atau scammer?

Apa beza Faizul Ridzuan dengan sifu hartanah lain?

  1. Sifu hartanah atau REN lain tak ajar 7 kriteria sebelum beli rumah.
  2. Sifu hartanah lain beli rumah paling maksimum pun dapat 7 buah saja, tapi ada client Far Capital berjaya beli 20 buah rumah (bukan rumah low cost ya).
  3. Sifu lain suruh beli rumah dengan modal, Far Capital siap bagi list rumah yang tak perlu modal.
  4. Sifu lain ajak beli rumah lelong, tapi Far Capital dapat beli rumah baru terus tanpa modal, yang kadang-kadang dapat harga sama diskaun 50% dengan lelong itu.
  5. Sifu lain jual ebook dan seminar tiap-tiap musim, tapi Far Capital bayar sekali saja yuran seumur hidup siap bagi khidmat kurangkan hutang, serta katalog rumah siap tolong uruskan penyewa (ibarat bagi pancing, umpan dan ikan)
  6. Sifu lain suruh beli rumah tapi kalau kita promote kat kawan-kawan tak dapat apa-apa extra, tapi Far Capital kalau kita promote boleh dapat 0.5% komisen lagi harga rumah tu, ibarat macam jadi REN hartanah tanpa perlu kursus atau exam.

Apa kelebihan Far Capital sdn bhd?

  1. Khidmat pengurangan hutang bulanan sedia ada (sampai yang tinggal separuh komitmen pun ada.)
  2. Boleh pilih katalog rumah berdasarkan gaji yang dah dikaji akan untung (mereka telah kaji sekali projek sekeliling kawasan itu & harga sewa kawasan itu) . Kalau tak untung pun mereka dah kira siap-siap berapa worst case scenario.
  3. Mereka siap renovate, cari penyewa, dan uruskan penyewa tiap-tiap bulan. (Senang kita tak perlu sakit kepala urus apa-apa langsung hal rumah penyewa dari neraka sebab mereka juga akan lawat masuk ke rumah sewa itu tiap-tiap 2 minggu (untuk cleaning + spy). Rumah sewa masa Cov!d ni pun 94% penuh dengan penyewa dan tak ada masalah rumah kosong lepas renovate.
  4. Far Capital tak ajar beli rumah low cost atau rumah PRIMA atau rumah RUMAWIP atau  Selangorku, tapi ajar beli rumah kondominium yang berharga RM300000 ke atas yang tak akan ambil hak golongan yang susah.
  5. Far Capital buat rumah ini disewakan kepada bilik-bilik, maka orang yang bekerja dan tak mampu sewa rumah sebuah dapatlah sewa berpatutan tanpa pening kepala, (bawa baju saja terus boleh sewa tanpa deposit, siap perabot, bil bulanan dan internet.)
  6. Tahun depan Far Capital akan masuk Indonesia dan Filipina untuk beli rumah pukal pula di sana.
  7. Lagi 3 tahun Far Capital merancang akan masuk bursa Malaysia dan Nasdaq seterusnya jadi unicorn company pertama di Malaysia.

Anda plan nak buat rumah ni sebagai pelaburan kan? Buat apa susah payah buang masa kaji yang tak ada jaminan anda tidak akan buat silap, sebab anda baru bermula, pilih saja dalam katalog Far Capital dan sama-sama kita beli harga borong dengan diskaun.

Anda kan plan nak beli rumah yang bayar beratus ribu dan bulanan RM1000+ seumur hidup? Apa salahnya bayar RM1999 sekali saja dan dapat ilmu hartanah & list katalog rumah seumur hidup, tak rugi pun.

Rebate extra RM100

WAJIB EMEL SAYA hartanah@pja.my DULU SEBELUM BAYAR LINK DI BAWAH, KALAU SALAH STEP TAK DAPAT REBATE:

Register sebagai client Far Capital promosi RM1999 dengan link di bawah:
https://faracademy.onpay.my/order/form/FCCAFFILIATE/FARB-112 (PENTING, baca di bawah dulu)

Kemudian emel saya hartanah@pja.my , dan saya akan bagi rebate semula cash RM100 jika register link saya.

PENTING!
Jika anda pernah masuk Webinar Faizul Ridzuan, minta hold dahulu, jangan bayar lagi payment guna link ini, sebab nama anda akan masuk bawah orang lain, jadi sila e-mel saya terlebih dahulu hartanah@pja.my sebelum payment untuk saya registerkan anda utk dipastikan anda di bawah saya. Rugi tak dapat rebate tu kalau tak emel dulu sebelum payment.

Untuk info lanjut sila baca di: https://testimoniclientfarcap.blogspot.com/2021/03/betulkah-faizul-ridzuan-tipu-scammer.html